Oppskrifter januarmenyen
Avokadosalat med røkt skinke, mango og pinjekjerner
Fremgangsmåte
- Om du har et helt stykke røkt skinke, skjærer du den i 5 mm tykke skiver eller strimler. Store skinkeskiver rives i mindre biter.
- Skyll ruccolaen. Kutt løk, del mango og avokado i skiver. Drypp sitronsaft over avocadoen.
- Fordel alt i en salatbolle.
- Hell dressingen over salaten og vend den inn.
- Dryss pinjekjernene over til slutt.
Dressing:
Ha ingrediensene i et glass med lokk og rist godt.
Tips:
Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge.
Lyst til å lage en annen salat så finner du mange her
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Bayonneskinke med appelsinsaus og coleslaw
Fremgangsmåte
- Skjær skinka i skiver og server den sammen med coleslaw og appelsinsaus.
- Coleslaw:
Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin. - Bland olje, appelsinjuice, hvitløk og finhakket persille til dressingen og hell over.
- Appelsinsaus:
Hell kraft/sjy i en kasserolle og tilsett revet skall og saft fra appelsinen. Kok opp. - Rør maisennamelet ut i litt kaldt vann og hell i kasserollen under omrøring. Kok opp på nytt. Ha i soyasaus og smak til med pepper og evt. litt salt.
Flere oppskrifter med røkt skinke ligger her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
81 POENG
Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus
Fremgangsmåte
- Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill.
- La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.
- Potetsalat med syrlig honningdressing: Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp.
- Del de ferdig kokte potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle.
- Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.
- Estragonsaus: Smelt smøret og ha i sausepulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter.
- Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks.
- Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
Basilikumkylling i sitronsaus
Fremgangsmåte
- Del kyllingen og ha på salt. Varm olje i en gryte og legg i kyllingbitene når oljen er varm. Brun kyllingstykkene i oljen ca. 1 minutt.
- Skru ned på varmen og tilsett finhakket løk. Fres til løken er blank. Ta av noen basilikumblader til pynt og grovhakk resten.
- Tilsett presset hvitløk og halvparten av basilikumbladene. Rør om og fes alt enda et par minutter før 2½ dl av hvitvinen tilsettes. Ta noen tak med pepperkvernen, legg på lokk og la alt syde på svak varme i 30 minutter.
- Press sitronen og visp saften sammen med eggeplommene. Rør melet jevnt ut i resten av vinen.
- Ta opp kyllingen og sil kraften over i en ny kjele. Kok opp og rør i melblandingen. Rør til sausen er jevn og glatt.
- Ta kjelen bort fra varmen og rør i eggeblandingen og resten av basilikumen.
- Eplerösti: Skrell poteter og eple og riv dem grovt. Bland godt og tilsett salt og pepper. Stek små pletter i smør.
- Hell sausen over kyllingen, pynt med basilikumblader og server med lettkokt asparges og eplerøstiene.
Slik lager du klassiske rösti.
Mange herlige oppskrifter med kylling
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Drikke som passer til denne oppskriften
-
USAVolum: 0.75 l Pris: 475.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Estragonspekket svinekam med grønnsaker
Fremgangsmåte
- Legg poteter og grønnsaker i en stor ildfast form. Dynk med olivenolje og dryss på salt og pepper.
- Bland godt og lag en liten fordypning i midten.
- Gni kjøttet inn med salt og pepper.
- Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet og legg det i fordypningen.
- Hell på eplesaft eller hvitvin.
- Stek alt ved 175°C ca.1 time til kjøttet er svakt rosa (termometer på 67°) og grønnsaker og poteter er møre.
- Hell på litt mer væske om nødvendig under stekingen. Slik får du nok stekesjy til å servere som saus.
Tips: Du kan også servere bearnaisesaus til denne retten - slik lager du bearnaisesaus selv.
Flere oppskrifter med svinekam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Biff med scampi eller tigerreke - surf'n turf
Fremgangsmåte
- Gni inn salt, pepper og chilipepper på biffene og stek dem i smør på middels sterk varme på begge sider.
- Om du griller, pensle dem med olje.
- Ta biffene ut av pannen og hold varme.
- Stek scampi/tigerreker i samme panne.
- Drypp over litt chilisaus og legg på biffene.
- Server biffene med bladsalat og stekte båtpoteter.
Tips: Velger du sjøkreps i stedet for importert scampi/tigerreke er du nærmere bærekraftmålet.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Appelsinbiff
Fremgangsmåte
- Krydre biffene med salt, pepper og rosmarin, og brun biffene raskt på begge sider på forholdsvis sterk varme.
- Hell på appelsinsaft. Legg på lokk, trekk pannen til side og la biffene ettersteke ca. 10 minutter.
- Skjær gulrøttene på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
- Kok pastaen i rikelig vann. Ha 1 ss olje i vannet - da klistrer ikke pastaen. Legg gulrot- og purrestrimler i når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.
- Server biffene på en seng av pasta og grønnsaker.
1 porsjon av denne retten gir 11,25 g fett, mens kun 3 g kommer fra kjøttet.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG