Oppskrifter januarmenyen
Dampet torsk på linseseng med grønnsaker
Fremgangsmåte
- Dryss kvernet havsalt over torskestykkene og damp dem over rist i 8 minutter. Eller kok dem på vanlig måte i lettsaltet vann. Ta opp og hold varm.
- Skjær bacon i små strimler og fres i tørr panne. Legg på et kjøkkenpapir for at fettet skal trekke ut.
- Skyll linsene og la dem ligge i kaldt vann. Fres løk og hvitløk i olje. Tilsett linsene, kraft, rødvin, laurbær og timian. Kok opp og skum av. La småkoke i 20-25 minutter. Hvis all væsken absorberes, kan du tilsette litt mer vann. Linsestuingen skal være ganske fuktig og nærmest flytende i konsistensen.
- Tilsett smør og bacon og rør godt.
- Anrett torskestykkene oppå en seng av linsestuing og pynt med en kvist timian. Server grønnsakene i en kuvertskål ved siden av. Og la alle forsyne seg selv med tapenade som du kan kjøpe ferdig i butikken eller lage etter oppskriften nedenfor.
- Grønnsaker: Fres løk i olje noen minutter i en panne eller wok. Tilsett hvitløk og stek den myk. Ha i champignon og fres til den faller sammen. Deretter squash og til slutt tomat. Squashen skal ikke være helt mør. Smak til med salt og pepper. Dryss over friske urter.
- Tapenade: Kjør alt i mikser.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Dampet torsk med grillet vårløk og mango
Fremgangsmåte
- Legg fisken i en 10 % saltlake i ca. 5 min.
- Kutt mangoen og sjalottløken opp i små terninger og bland sammen med olivenoljen. Gi det et lett oppkok. Smak til med salt og pepper.
- Blancher vårløken og grill den lett i en grillpanne med litt salt. Trekk fisken i salt fiskekraft.
Tips:
Du kan også bruke denne sausen til pannestekt hvit eller rød fisk, som på bildet. Du kan også blande inn papaya i sausen.
Velg og vrak blant mange retter med torsk
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Ovnsbakt seifilet med persille, gressløk og tomatsaus
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 170 grader.
-
Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt. Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat. Legg ingrediensene til toppingen i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene. Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gyllen.
- Lag tomatsausen: Rens og finhakk hvitløk og løk og surr dem i olivenolje til løken er blank. Rens og skjær de øvrige grønnsaker i små terninger og ha dem opp i gryten sammen med løken.
- Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering. Server sausen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter eller ris ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
80 POENG
Pasta med sei, tomat og basilikum
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i terninger. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.
- Kok opp vann og legg tomatene oppi i 10 sekunder. Ta dem opp, skyll i kaldt vann og fjern skinnet, ta ut kjernene og hakk dem grovt.
- Rens løken, grovhakk den og surr den myk i olivenolje.
- Tilsett tomatpuréen og tomatene samt chilipulveret.
- La sausen koke på svak varme i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha fisketerningene la disse trekke i sausen 2-3 minutter.
- Topp med finhakkede friske urter.
- Fordel spagetti på tallerkener og topp med sausen.
Lyst på en annen pastarett. Her er mange å velge mellom
Velg og vrak blant over 100 retter med sei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG