Soppgryte med sukkererter

Soppgryte med sukkererter

Fremgangsmåte

  1. Legg den tørkede soppen i nesten kokende vann og la det stå i 20 minutter. Slå av vannet.
  2. Del skogssopp og sjampinjong i to eller fire, skyll forsiktig og klapp dem tørre med papirhåndklær.
  3. Varm woken og ha i oljen. Stek hvitløk og chili under omrøring i 1 minutt før du har i soppen, også den tørkede.
  4. Stek videre i 3 minutter.
  5. Tilsett soya- og bønnesaus, stek videre i 1-2 minutter og tilsett vårløk og sesamolje.
  6. Ha i sukkererter og stek i 30 sekunder eller til grønnsakene er møre.
  7. Server med nykokt jasminris.

De beste oppskriftene med steinsopp

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Meksikansk bønnegryte

Meksikansk bønnegryte

Fremgangsmåte

  1. Vann ut brune bønner over natten. Slå av vannet og skyll godt.
  2. Kok bønnene møre i usaltet vann. La de renne godt av.
  3. Eller bruk hermetiske. Skyll godt i kaldt vann før bruk. 
  4. Fres grønnsakene i litt olje i en gryte. Tilsett tomater, laurbærblad, chili og krydder. Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
  5. Ha i mais, bønner og limesaft og kok videre et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Server gryten alene eller med kokt ris. Koriander og avocadoskiver på toppen.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Persisk suppe med linser

Persisk suppe med linser

Fremgangsmåte

  1. Fres løk og hvitløk i oljen i en varm panne. Tilsett gurkemeie og mungbønner. Fres videre.
  2. Hell på vann og gi et oppkok. Skum av. Skru ned varmen, la dette småkoke under lokk i ca 50 minutter.
  3. Tilsett ris, grønnsaker, urter og kyllingbuljong og la alt småkoke i ca ½ time. Suppen serveres med en klatt lettrømme og godt brød til.
  4. Ønsker du en kremet suppe kan du mose suppen med en stavmikser eller bruke en kjøkkenmaskin.
  5. Pynt med frisk mynte og stekte hvitløkskiver.

Deilige retter med linser og bønner

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Jamies Olivers spinatlinser

Jamies Olivers spinatlinser

Fremgangsmåte

Kok linsene. Når de er møre, helles vannet fra (NB! Hold av 6-7 ss).

Mens linsene er varme, tilsettes olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, spinat og urter. Legg lokk på gryten og la den trekke i et par minutter.

Server spinatlinsene som egen kveldsrett med ferskt brød til eller som grønnsakgarnityr til kjøtt eller fisk.

Deilige retter med linser og bønner

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Egyptisk tomatsalat

Egyptisk tomatsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær opp sjalottløk og hvitløk så tynt som mulig - eller bare kjør det sammen i en matprosessor. Ha løken i en liten bolle sammen med oljen, en klype salt og litt nykvernet, svart pepper, la det stå og hvile mens du skålder tomatene.
  2. Fjern skallet med en skarp kniv og skjær tomatene i skiver, så tykke eller tynne du vil.
  3. Legg tomatskivene i et fat og hell dressingen over; bland godt med fingrene. Tomatene kan gjerne ligge i bollen i godt over to timer.
  4. Rett før servering lar du enten tomatene med dressing være i bollen, eller du har dem over i en ny bolle - uansett vender du dem godt i dressingen (bruk hendene).
  5. Press litt sitronsaft over og dryss på maldonsalt og omtrent en spiseskje nyhakket kjørvel. Du kan godt velge en annen urt, men det finnes én ubrytelig regel for denne salaten: den må serveres romtemperert. Hvis du lar den stå i kjøleskapet til siste stund, er alt håp ute.

Lyst på en annen salat. Her er det mange å velge mellom

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra boken "Nigellas Fristelser" av Nigella Lawson

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eggepanne med squash

Eggepanne med squash

Fremgangsmåte

  1. Skjær squash og løk i terninger. Stek i smør i panne. Skru ned varmen litt.
  2. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper samt paprikapulver.
  3. Hell eggeblandingen over squashen. La stå og stvine i 10 minutter.
  4. Dryss revet hard ost over og server med godt brød.

Mange deilige eggeretter finner du her

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Andre deilige oppskrifter med egg finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her