- Skjær opp sjalottløk og hvitløk så tynt som mulig - eller bare kjør det sammen i en matprosessor. Ha løken i en liten bolle sammen med oljen, en klype salt og litt nykvernet, svart pepper, la det stå og hvile mens du skålder tomatene.
- Fjern skallet med en skarp kniv og skjær tomatene i skiver, så tykke eller tynne du vil.
- Legg tomatskivene i et fat og hell dressingen over; bland godt med fingrene. Tomatene kan gjerne ligge i bollen i godt over to timer.
- Rett før servering lar du enten tomatene med dressing være i bollen, eller du har dem over i en ny bolle - uansett vender du dem godt i dressingen (bruk hendene).
- Press litt sitronsaft over og dryss på maldonsalt og omtrent en spiseskje nyhakket kjørvel. Du kan godt velge en annen urt, men det finnes én ubrytelig regel for denne salaten: den må serveres romtemperert. Hvis du lar den stå i kjøleskapet til siste stund, er alt håp ute.
Lyst på en annen salat. Her er det mange å velge mellom
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny