Pai

oppskrifter.webp
  • 1 time

    Restemat er perfekt til pai. Har du rester etter middagen, er en pai tingen. Denne paioppskriften kan varieres i det uendelige. Her med kylling og spinat.

  • 40 minutter

    Du kjenner sikkert den klassiske franske paien fra før - prøv denne smakfylte meksikanske varianten.

  • 30 minutter

    Denne paien er lettlaget, men ikke mindre smaksrik av den grunn. Får du ikke tak i friske fiken, kan du bruke soltørket tomat som topping.

  • 40 minutter

    En deilig sprø løkpai slik de lager den i Provence

  • 45 minutter

    Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Mens paien steker er det bare å gjøre andre ting du har lyst til.

  • placeholder
    40 minutter

    Så kan bare gutta holde seg i skogen så lenge jakta varer

  • 45 minutter

    Dette er kanskje en pai du vil oppleve som en rustikk med potet, masse løk og ost. Du kan bruke den middag eller som kveldsmat. Uansett, godt smaker den.

  • 45 minutter

    Denne paien smaker helt aldeles herlig. Du lager den på en halvtime og de som spiser den med deg jubler.

  • 5 minutter

    Shepherd's Pie er en tradisjonell engelsk rett som består av en kjøttgryte laget på lammedeig med gratinert potetmos på toppen.

  • 25 minutter

    Pai er ikke være vanskelig å lage. Bruk noen pølser du har til overs, og legg til brokkoli og tomat. Så har du middag eller lunsj.

  • 1 time 30 minutter

    I den originale franske paien quiche skal det være smørdeig, egg og fløte. Verken løk, ost eller bacon er nødvendig. Men det gir ekstra smak.

  • 40 minutter

    Rødløk og ost er alt som trengs for en mektig god smaksopplevelse.

  • placeholder
  • 1 time 10 minutter

    Pot pie med brisler og sjampinjong er en britisk klassiker.

  • 45 minutter

    Dette er en argentinsk mattradisjon som er knyttet til påske, derav navnet, men fungerer veldig godt året rundt.

  • 50 minutter

    I Hellas heter retten Kotopitta eller Kotopita. Der lages den fra bunnen av med kylling delt i biter, men du kan klare deg med ferdig kylling og -kraft fra butikken.

  • 30 minutter

    Det er utrolig hvor mye smak oliven alene kan gi til en pai som denne.

  • 45 minutter

    Pai er fantastisk godt, og det er en flott måte å bruke rester som du måtte ha igjen fra tidligere middager på. Her som kyllingpai med ost og bacon.

  • 1 time

    En deilig pai, eller quiche om du vil, med kalkunkjøtt og mye annet godt på og i.

  • 40 minutter

    Denne gresskar-terten er ikke bare skikkelig god, men ser også lekker ut om du lager topper av marengsen.

  • 40 minutter

    Tomater og extra virgin olivenolje er gode venner i matveien. Da passer det også svært godt med smaksrike urter som gir deg akkurat den nyansen du liker best i en pai.

Forsiden akkurat nå
Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken