Hummus bil lahmeh - hummus med krydret kjøttgryte
Foto: Alisa Korolevskaya

Hummus bil lahmeh - hummus med krydret kjøttgryte

Denne klassiske libanesiske retten lages opprinnelig med lam, men så vel storfe som kylling kan brukes.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i terninger og rør inn krydderet.
  2. Kutt løk og hvitløk.
  3. Varm olje i en panne og stek løken myk, tilsett hvitløk og fortsett i 1 minutter.
  4. Ha i en bolle.
  5. Tilsett mer olje i pannen og stek kjøttet i noen minutter på alle sider.
  6. Rør inn løkblandingen.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Varm opp.
  9. Hell hummus på et serveringsfat.
  10. Lag en grop i midten og hell kjøttet oppi.
  11. Dryss over kuttet mynte.
  12. Server med tomatsalat.

Tips: Mange oppskrifter på hummus bil lahme inkluderer ristede pinjenøtter 

Slik lager du hummus 

Slik lager du baharat krydderblanding

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her