Sosekjøtt med mørk kjøttkraft
Fra boken: Norsk Mat av Lars Barmen, Kagge Forlag

Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

Her en rett som fortjener sin plass på middagsbordet. Sosekjøtt med mørk kjøttkraft smaker like godt i dag som det gjorde for 30 år siden. Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Kutt kjøttet i terninger på 4 x 4 cm. Skrell og kutt løken i båter.
  2. Brun kjøttet i olje i en pannen og legg det så over i en kasserolle.
  3. Brun løken i samme panne og ha den over i kasserollen sammen med kjøttet.
  4. Tilsett smør og mel i pannen og lagen brun jevning.
  5. Tilsett kraft og kok sausen godt ut. Hell den over kjøttet og løken.
  6. Tilsett laurbærblad og kok alt ca 1 time til kjøttet er mørt.
  7. Smak til med salt og pepper og server med kokte poteter.

Tips:
Har du ikke har mulighet til å koke kraft selv, kan du kjøpe den ferdig

Tips:
Hvis du vil ha mer smak av grønnsaker kan du tilsette 2 gulrøtter i skiver når det gjenstår 20 minutter. 

Kjøttkraften:

  1. Del beina i grove biter og ta ut ev. marg. Brun beina i en vid kasserolle til de er godt brune.
  2. Grovkutt grønnsakene unntatt purreløken og ha de i kasserollen.
  3. Del purreløken på langs og legg inn urtene og laurbærbladene.Surr den sammen med en tråd og legg den så i kasserollen.
  4. Fyll på kaldt vann til det dekker beina, kok opp og skum av. Senk temperaturen og la kraften trekke i 6-8 timer.
  5. Sil av og kok inn kraften til ca halvparten gjenstår.
  6. Koketid vilt og lam 5 timer, koketid kalv 6-8 timer.

Lag Hellstrøms favorittkjøttgryte, en av våre mest populære oppskrifter

Se våre andre oppskrifter på kjøttgryter

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?

Kanskje en fiskegryte frister deg mer?

Hva med en gryterett med bare grønnsaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra boken: Norsk Mat av Lars Barmen, Kagge Forlag

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her