Ha saltet i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøttet. La det trekke ved 85 grader (simre) i ca. 2 timer - til kjøttet er mørt.
Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene.
Skrell gulrøttene og kålroten. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Det er helt valgfritt om du vil bruke grønnsaker i denne retten!
Server kjøttet med margben, grønnsakene, kokte poteter og kjøttfettet.
Har du lyst til å lage noe annet med reinsdyr så se her
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig