- Kjøttet:
- Legg kjøttet i en form, og hell over whiskey/bourbon.
- Strø sukker på den ene siden av kjøttet, og la det stå kjølig 1-3 timer.
- Legg kjøttet på en varm grill med sukkersiden ned.
- La den steke til sukkeret er karamellisert, ca 2-3 minutter, snu steken og la den steke videre i ca 1-3 minutter til rå eller medium.
- La hvile i 8-10 minutter på et lunt sted før den skjæres i skiver.
- Kryddersmør:
- Romtemperer smøret og bland det med de øvrige ingrediensene.
- Legg det på plastfolie eller bakepapir og form det til en rull.
- Legges kjølig til det er fast.
- Skjær smøret i skiver og legg oppå kjøttet rett fra grillen sammen med mais og bakte poteter på ekte amerikansk vis eller kokt/grillet asparges og ovnsbakte gulrøtter.
Tips: Smøret kan lages i forveien, og holder opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.
Her finner du veldig mange herlige grillretter
Se alle de gode grilltipsene her
Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene