Pakk indrefiletstykket inn i plastfilm og legg i fryseren en time før den skal brukes. Finn frem en svært skarp kniv. Ta bort plasten og skjær den halvfrosne fileten i så tynne skiver du klarer.
Det er lett å få "frostskader" siden kjøttet er så kaldt, men det gjelder å ikke gi opp. Fordel utover to store tallerkener. Varm en stekepanne og rist solsikkekjernene i tørr panne til de begynner å ta farge. Avkjøl.
Legg andelevermoussen i små kuler/terninger jevnt fordelt utover carpaccioen.
Fordel parmesanflakene (bruk gjerne ostehøvel), kapers, solsikkekjerner og fiken over kjøttet.
Pisk sammen dressingen og drypp over carpaccioen. Fordel deretter litt pyntesalat utover.
Dryss over Maldon-salt og server samme med godt brød.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig