- Fjern ribbena og skjær ribben i ca. 2 cm tykke skiver. Krydre skivene lett med salt og pepper. Snitt i svoren flere steder så den ikke krøller seg ved steking.
- Stekes i langpanne i ovn, høy varme/grill, i olivenolje ca. 10 minutter på hver side. Pass på at den ikke blir brent. Dekk gjerne formen med aluminiumsfolie så spruter ikke fettet ned ovnen.
- Soppen og brekkbønnene skjæres i store biter og wok-es i noen minutter på middels varme sammen med olivenolje, oystersauce og litt soyasaus.
- Legg de stekte ribbeskivene på fat og strø soppen over.
- Lag saus av smør og hvetemel som du sper med stekesjyen fra ribbe- og soppstekingen, evt. litt buljong eller kraft.
- Smak til med rømme, salt og pepper.
- Serveres med mandelpoteter og rosenkål som er trukket ca. 5-6 minutter.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør