- Indrefileten renskjæres for sener.
- Finhakk friske urter.
- Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.
- Varm olje i pannen til middels sterk varme.
- Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.
- Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.
- Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
- Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.
- Legg skivene utover serveringsfatet .
- Drypp over extra virgin olivenolje, finger salt og litt nykvernet pepper.
- Høvle parmesan over og noen blader med ruccola eller annen type småbladet salat.
- Gjerne litt oliven og grillede aspargestopper.
Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfryst.
Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.
Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve