Spetsais-øya ligger i Saroniko-bukten nær Athen. Der brukes ofte tunfisk og sverdfisk i denne retten, men i Norge velger vi torsk eller annen hvit fisk.
Her finner du veldig mange gode oppskrifter på deilige retter med torsk
Spetsais-øya ligger i Saroniko-bukten nær Athen. Der brukes ofte tunfisk og sverdfisk i denne retten, men i Norge velger vi torsk eller annen hvit fisk.
Tarama kommer ofte fra Messolonghi vest i Hellas. Det blir brukt rogn fra mange forskjellige fiskeslag. Du kan bruke røkt torskerogn eller kaviar fra tube.
Panetter eller kroketter er reneste snacksen, og en ypperlig måte å bruke restene etter en fiskemiddag på. Her har vi gitt dem en indisk vri som du garantert vil like.
Her får du en herlig indisk rett med mase smak. Hvor sterkt du vil ha den avhenger av blant annet hvor mye chili du tilsetter.
Når maten komme pakket inn som her blir alle glade. Inni er det både saftig fisk og kamskjell.
Overrask alle med denne retten. Fennikel og paprikasaus har nok de færreste rundt middagsbordet smakt når de skal spise skrei.
Du kan fint bruke den rimeligere rognkjeksrognen i disse lekre munnfullene.
Så deilig kan skrei eller torsk smake med så enkelt tilbehør.
Når torsken er på sitt beste, trenger den ikke så mye mer enn denne urtesausen ved siden av.
En minestroneinspirert suppe er omgivelsene torsken får godgjøre seg i. Da trenger du bare brød ved siden av.
Stekt eller grillet fisk blir ekstra sommerlig med tilbehør av fruktig salsa og couscous.
En deilig rette med denne utrolig gode fisken er det du skal servere. Her er oppskriften.
Med vinterens største mirakel, skrei, kan vi leke oss med både tilberedning og drikketilbehør. Her får du oppskriften med lever og rogn.
Denne torskeretten er inspirert av en italiensk klassiker, osso bucco, som lages med kalveskanker som får lang tid i ovnen. Det trengs ikke om du bruker torsk.
Du kan med helle blande torsk og stekte pølser. Synes du det høres rart ut? Gi denne oppskriften en sjanse og du vil garantert lage retten minst én eller flere ganger til.
Skreimølje er kystbefolkningens tradisjonelle måte å tilberede skrei på. Denne oppskriften er en klassiker.