- Urtesaus: Surr purre og løk i olje til løken er myk.
- Hell på eplesidereddik og la koke inn.
- Rør inn finhakket persille og gressløk.
- Monter med smør terning for terning.
- Smak til med salt og pepper.
- Torsk: Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss over ca 1 spiseskje salt.
- Kok opp en kjele med vann, 2 spiseskje salt, sitronbåter og noen persillestilker.
- Legg fiskestykkene i kjelen og la trekke til fisken er kokt, det tar ca 5 minutter.
- Hell sausen over fisken ved servering.
Tips: Du kan gjerne variere med andre grønnsaker og urter og du kan bytte ris/poteter med brød eller pasta.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig