- Skrubb skinnet og skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss litt salt på fisken og stek den i olje med skinnsiden ned.
- Stek den til skinnet er gyldent og sprøtt, snu den og stek raskt på den andre siden.
- Rens og del fennikel i terninger og damp den noen minutter i lettsaltet vann.
- Skrell og kutt løk grovt.
- Varm olje i en stekepanne og surr løk og fennilkelbiter mykt.
- Rør inn kapers.
- Paprikasausen:
Del paprikaen i to og stek den i stekeovn ved sterk varme, gjerne under grill. La dem ligge til de får svarte flekker. Ta dem ut og avkjøl i plastpose. Rens dem, dra av skallet og mos dem. - Surr løken myk i olivenolje/smør. Tilsett fiskekraft og kok inn til halvparten.
- Tilsett kremfløte og paprikamos og kok opp.
- Kjør sausen med stavmikser. Smak til med salt og pepper og juster evt tykkelsen med litt vann.
- Server skrei på grønnsaksmiksen med paprikasausen på siden.
- Dryss over hakket persille.
Her finner du mange oppskrifter med skrei