Surr løk, purre, selleri og hvitløk i olivenolje ca 10 minutter. Ha i hvitvinen og kok inn. Ha i tomatpuré, timian, laurbærblad og fiskekraften. La småkoke ca 30 minutter.
Rens potetene og skjær ut potetkuler med potetjern eller del dem i ca 3 cm terninger. Kokes så vidt møre i vann med safran.
Behold skreifileten hel eller del den i store stykker. Skreifileten brunes raskt i olivenolje, trenger ikke gjennomstekes.
Ha grønnsakblandingen med kraften over i en ildfast form. Legg fisk og poteter over, slik at potetene dekkes av kraften. Sett formen i stekeovn ved 200 grader 3 minutter. Legg skiver av tomat over og dryss på finhakket frisk persille. Drypp Pernod over rett før servering.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig