Forvarm ovnen til 190°C eller varm grillen til 250°C.
Kjør alle ingrediensene til chili og hviløksmarinaden sammen i en blender eller med en stavmikser. Reserver 3 ss av marinaden.
Kutt diagonale kutt med 2 cm mellomrom på hver side av fisken. Smør marinaden godt over hele fisken og ned i kuttene på begge sider.
Tilberedning på grill:
Børst grillristen med litt solsikkeolje slik at fisken ikke setter seg fast. Grill fisken på 7 minutter på hver side, og pensle med gjenværende mariande mens du griller. Om fisken er veldig stor eller tykk, kan det hende den må grilles litt lengre. La fisken ligge på grillen i minst 5 minutter før du flytter på den, ellers er det lett at skinnet sitter fast. Fisken er klar når skinnet er gyllent og sprø og kjøttet er hvitt.
Mens fisken tilberedes bland sammen 2 ss olivenolje med 2 teskjer av chili- og hvitløksmarinaden og 1 ts fiskesaus. Smak til med evt fersk lime. Bland sammen koriander, thai basilikum, bønnespirer og chili, og ha dressingen over. Strø med sprøstekt løk til slutt. Server med grillede poteter og salatblader.
-
Tilberedning i stekeovn:
Plasser fisken på en stor bit aliminusfolie, pakk fisken løst inn i folien, slik at oversiden av folien ikke er i kontakt med fiskens overflaten og forsegl endene godt. Stek fisken midt i ovnen på en rist i 15 minutter. Om fisken er veldig stor eller tykk, kan det hende den må steke litt lengre. Ha fisken ut av ovnen og sjekk at den ikke er langt fra å være ferdig. Åpne opp folien slik at fisken ikke lenger er tildekket og tilsett 2 ss av marinaden. Skru stekeovnen til grillinstilling og grill i 5 til 8 minutter til fisken er gyllen og sprø.
Tips:
Du kan også bruke koteletter av kveite eller skrei til denne oppskriften. For best smak behold bitene så store som mulig.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig