- Forvarm ovnen til 200C
- Smelt 3ss smør i en stekepanne over middels-høy varme, og stek løken til den begynner å karameliseres. Ha i 60ml med vann og skrap og de brune bitene i bunn av pannen (væsken vil redusere). Ha løken ut av pannen og sett til side.
- I den samme pannen smelt de restrerende 3ss med smør. Skru ned varmen til medium, og visp inn hvetemel til en jevning. Kok ut melet i ca 2 minutter, under konstant omrøring.
- Tilsett så helmelk litt etter litt og kok opp til du har en tykk saus. Tilsett så krydder og rør godt. Ha i løk og kalkunkjøtt. Sett til side for å avkjøles.
- Legg paideigen i en liten paiform (20-22cm) og klem den godt inn til kantene. La det øverste papiret deigen er pakket inn i sitte på, og fyll formen med rå erter eller ris.
- Sett paiformen midt i stekeovnen og forstek paiskallet i 12-15 minutter, til kantene begynner å få farge.
- Hell erter/ris ut av formen (ta vare på dem til neste gang du baker pai) og fjern papiret.
- Ha et lag med kalkussausen over bunnen. Dekk med skivede poteter og smør tranebærsaus over.
- Topp så med den restrerende kalkunsausen.
- Sett paien i ovnen og stek i 25-30 minutter, eller til paien har fått en fin, gyllenbrun farge.
Du finner flere deilige resteoppskrifter her