Zhug:
Lag zhug ved å ha alle ingrediensene bortsett fra olje og sitron i en food processor og pulser til du har en tykk pasta. Tilsett olivenolje og ferskpresset sitron og kjør sammen til en saus. Smak til med salt, og evt mer chili om du ønsker. Er sausen for tykk, kan du tilsette mer olje.
Rens blomkålen for blader og utsiden av den tykke stilken fra undersiden. Skjær blomkålen i 2 cm tykke skiver. Pensle skivene med litt olje og grill skivene over høy varme i cirka 4 minutter på hver side (eller til blomkålen er knapt mør).
Legg blomkålen over på et fat og pensle med zhug. Server blomkålbiff med ditt favoritt grilltilbehør, eller server på en seng av blomkålpure som du lager av endestykkene.
Tips:
For ekstra saftig blomkål legg den hel i et iskaldt vannbad før du starter på oppskriften. Tørk godt.
For en fyldigere rett kan zhug blandes ut med yoghurt eller rømme.
Her finner du flere oppskrifter med grønnsaker på grillen
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig