Ha mel, egg og brødrasp i skåler hver for seg.
Skjær fisken i stykker på 8 x 2 centimeter og dryss over salt, pepper og estragon.
Vend fisken først i melet, så i eggene og til slutt i brødsmulene. Legg fisken over på et fat. (Dryss litt brød på fatet først, så unngår du at fisken fester seg til fatet.)
Sett frityrkjelen på plata, varm opp oljen til 170 grader. Fritér fiskebitene i cirka 3 minutter, eller til de er gyllenbrune.
Ta ut og legg fiskestykkene over på et kjøkkenpapir så oljen renner av. Dryss over maldonsalt og litt sitron rett etter de tas ut av oljen så saltet fester seg.
Alternativt kan du servere fiskepinnene sammen med hjemmelagde potetchips.
Grønnsaksstaver:
Vask og skrell grønnsakene. Kutt dem i grove staver.
Remulade:
Bland sammen ingrediensene og smak til med salt, sitron og pepper etter ønske.
Flere gode fiskeretter finner du her
Kokkeknep 1: Stikk skaftet på en tresleiv ned i oljen for å sjekke temperaturen. Når det bruser lett rundt skaftet, er oljen varm nok til at du kan begynne. Det kan også være lurt å steke et stykke alene først, så du ser hvordan oljen oppfører seg.
Kokkeknep 2: Pass på å holde varmen jevn gjennom hele prosessen. Temperaturen vil falle litt mens du steker den første runden, siden fisken holder en lavere temperatur enn oljen. Varm derfor oljen kjapt opp igjen før du legger på ny fisk, sjekk med skaftet på tresleiva om det er varmt nok. Slik blir alle fiskestykkene like sprø og gylne.
Oppskriften er hentet fra Gausdals og Floers nye Fiskekokeboken som er én av finalistene i Beste norske kokebok 2012 .