Tcherveni Zvekla heter denne enkle, men svært så smakfulle rødbetsalaten på bulgarsk.
Hvor sterkt denne vegetarsuppen skal brenne, bestemmer du selv, for her er det både chilisaus, cayennepepper og fersk rød chili som bidrar til kryddervarmen.
Denne vrien på burgeren kommer selvsagt fra USA hvor den kalles Hamburger Bake. Vi kan love at den blir supersaftig.
I USA er denne retten kjent som Western Beef and Rice Casserole - derav navnet cowboygryte på norsk.
I USA heter denne klassiskeren Virginia Turkey Salad - en utmerket måte å bruke opp rester etter kalkun- eller kyllingmiddagen.
Spetsais-øya ligger i Saroniko-bukten nær Athen. Der brukes ofte tunfisk og sverdfisk i denne retten, men i Norge velger vi torsk eller annen hvit fisk.
Det greske kjøkken briljerer med det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. I denne vegetarretten er det squash, poteter og tomater som spiller hovedrollen.
Her får makrellen følge av rabarbra. Du kommer ikke til å angre hvis du lager denne retten
Du griller enkelt og rakst deilige kyllingvinger på spyd. Med sausen ved siden av på de grillede loffskivene kan du be inn til fest.
Prøv en nye rett med laks på grillen med asparges og en deilig sennepssaus. Du lager det hele på 15 minutter.
Denne salaten er deilig til det meste som legges på grillen både av kjøtt og fiskeretter. Du lager den på 10 minutter.