La kotelettene bli romtempererte. Pensle demmed oljen. Krydre med salt og pepper og stek dem på grill over trekullglør, gassgrill eller grillpanne. Reguler grille- eller steketiden etter egen smak.
Bakte poteter:
Vask potetene grundig. Tørk av dem på et stykke kjøkkenpapir og gni dem godt inn med fett, gjerne spekk. Legg dem side om side i ovnsrammen eller i en ildfast form. De bør helst stå i litt grovt salt slik at undersiden ikke blir for hardbrent. Enkelte foretrekker å dekke potetene helt med salt, men dette er slett ikke nødvendig. Bak potetene ved 160 C i ca 1 time.
Tips:
Du kan også pakke dem inn i dobbelt lag med alu-folie og legge dem rett på glørne. Hvis du har gassgrill, bruker du indirekte varme og framgangsmåten som for ovn. Det kan hende at de blir raskere ferdige, alt avhenger av størrelsen, så følg med.
Når de er ferdige, tar du dem ut og ruller dem mellom hendene eller mot hardt underlag, slik at innmaten liksom moses ganske lett. Skjær et kryss på den flate langsiden og trykk på potetene, slik at de åpner seg litt. Legg en klatt smør i åpningen og krydre med din favorittkrydderblanding og finhakkete friske urter.
Server med grønt fra grillen som bifftomat, purreløk/vårløk og jalapeno, salsa og nachos.
En deilig bakt potet å servere ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig