- Skrubb skjellene og fjern skjeggtrådene. Kast ødelagte skjell og de som ikke vil lukke seg.
- Ha skjellene i en stor kjele med hvitvin og 1,5 dl vann.
- Legg på lokk og la skjellene koke på sterk varme til de åpner seg, og kast de som er lukket.
- Ta opp skjellene og legg dem i en skål som settes til side.
- Når skjellene har blitt kalde, dekkes de til og settes på et kjølig sted til retten skal lages ferdig.
- Sil kraften gjennom et klede slik at alt rusk blir fjernet.
- Smelt smøret i den store kjelen og surr løk, purre, gulrot, tomat, hvitløk, paprika og selleri på sterk varme i 2-3 min.
- Skru ned varmen og la det putre i 3 min til.
- Ha i kraft, vann, kremfløte og urter og la det småkoke i 10 min.
- Ha i en blender og kjør til jevn masse.
- Fjern skjellene på blåskjellene, og legg dem i suppen.
- Smak evt til og server.
Tips: Du kan godt legge til biter av stekt fisk for å gjøre suppen ekstra mettende.
Vi byr på mange flere retterr med blåskje