Jianbing er en typisk kinesisk gatemat som ofte spises til frokost.
Jianbing er en typisk kinesisk gatemat som ofte spises til frokost.
Bechamel er fransk for hvitsaus. Den er mer enn en saus, også basis for en lang rekke retter som lasagne.
Fisk «xian» betyr fersk fisk som får beholde dens opprinnelige smak. Det er kun lov til å bruke noen få krydder eller smakstilsetninger.
Det er slik du skal tilberede pinnekjøttet sier Eyvind Hellstrøm. Følger du hans oppskrift, der du også får med hvordan du skal lage deilig kålrotstappe, blir det garantert suksess.
Matjessild er en virkelig delikatesse som vi må til Holland for å finne røttene til. Heldigvis lages det også litt her til lands, og du finner den i frysedisken i velassorterte butikker.
Ansjos er som skapt for kveldssnacken. Her får du oppskriften på en rett som alle rundt bordet vil juble over.
Det er enkelt å lage fiskepuddingen selv. Mer smak og garantert jubel rundt middagsbordet. Her er oppskriften.
Makrell er en herlig fisk uansett hvordan du tilbereder den. I denne oppskriften skal du steke den i marinade.
Svært få burgere smaker bedre enn burger av reinsdyr. Med kantareller og multedressing blir det en fulltreffer.
Fiskekaker er lettere å lage enn du tror, og det er noe eget ved å kunne servere en burger med coleslaw av hjemmelagde fiskekaker.
Schnitzel eller snitsel - det er liksom mer schwung over den første versjonen. Uansett er dette en rett du ikke skal overlate til kjøttprodusentene, men lage selv. Her er en oppskrift med kalkun.
Er du glad i rakefisk skal du prøve denne litt utradisjonelle oppskriften der kapers setter en ekstra spiss på fisken og dermed hele måltidet.
Denne fiskesuppen kan alle klare. Den er dessuten så fristende at det kan lønne seg å lage dobbel porsjon.