Hjemmelaget fiskepudding
Foto: Istock

Hjemmelaget fiskepudding

Det er enkelt å lage fiskepuddingen selv. Mer smak og garantert jubel rundt middagsbordet. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Når du lager fiskemat er det viktig at du holder alt så kaldt som mulig hele tiden.

Sett derfor bollen til food-prosessoren inn i fryseren i 10 minutter før du lager farsen.

Finskjær fiskefiletene fri for skinn og bein og ha i foodprosessoren.

Kjør sammen fisken med pulsknappen til fisken er grovmalt, ha i salt, potetmel og krydder og kjør sammen. Spe med melk til en fin farse.

Farsen skal stekes i form derfor kan den være forholdsvis løs.

Fyll farsen i godt smurt form, rund eller avlang. Dunk formen mot kjøkkenbenken så farsen pakker seg godt, da unngår du lufthull i puddingen.

Stek fiskepuddingen nederst i ovnen ved 120 grader i ca 1 time til den er fast og gjennomstekt.

Server fiskepudding med hvit saus, karrisaus, kaperssaus eller smeltet smør, kokte poteter og grønnsaker. Tradisjonelt ble fiskepudding servert med erter og gulrøtter.

Tips: Denne farsen kan du bruke til fiskekaker og –boller i tillegg til fiskepudding. Bare husk at farsen bør være litt fastere til boller og kaker enn til pudding. Farsen kan krydres med hvitløk, løk eller urter som gressløk, persille, dill, estragon, timian.

Se våre oppskrifter på fiskekaker 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her