Når du lager fiskemat er det viktig at du holder alt så kaldt som mulig hele tiden.
Sett derfor bollen til food-prosessoren inn i fryseren i 10 minutter før du lager farsen.
Finskjær fiskefiletene fri for skinn og bein og ha i foodprosessoren.
Kjør sammen fisken med pulsknappen til fisken er grovmalt, ha i salt, potetmel og krydder og kjør sammen. Spe med melk til en fin farse.
Farsen skal stekes i form derfor kan den være forholdsvis løs.
Fyll farsen i godt smurt form, rund eller avlang. Dunk formen mot kjøkkenbenken så farsen pakker seg godt, da unngår du lufthull i puddingen.
Stek fiskepuddingen nederst i ovnen ved 120 grader i ca 1 time til den er fast og gjennomstekt.
Server fiskepudding med hvit saus, karrisaus, kaperssaus eller smeltet smør, kokte poteter og grønnsaker. Tradisjonelt ble fiskepudding servert med erter og gulrøtter.
Tips: Denne farsen kan du bruke til fiskekaker og –boller i tillegg til fiskepudding. Bare husk at farsen bør være litt fastere til boller og kaker enn til pudding. Farsen kan krydres med hvitløk, løk eller urter som gressløk, persille, dill, estragon, timian.
Se våre oppskrifter på fiskekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig