- Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av melken og rør ut gjæren.
- Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og hvetemel.
- Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Elt deigen lett og del den i 8 like store deler. Form runde kaker.
- Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
- Dekk brødene med et klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og strø på sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lys brune. Avkjøl på rist.
- Finsnitt kål og dypp den i kokende vann i et minutt. Skyll i kaldt vann.
- Grovriv gulrot og stangselleri på rivjern. Skjær purre i tynne ringer og eple i små terninger.
- Bland majones og rømme, og bland med resten av ingrediensene. La salaten stå kjølig fram til servering.
- Fyll et grovt hamburgerbrød med en hjemmelaget fiskekake og coleslaw.
Tips: Det er ingenting som er som egne hjemmelagde fiskekaker, men i en travel hverdag finner du også en rekke gode ferdige varianter i butikken. Dette passer perfekt i matpakken også.
Lær å lage fiskematen selv her
Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de
Her finner du flere fristende burgere
Se våre andre oppskrifter på fiskekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig