- Reinsdyrburger:
- Tin reinsdyrskavet og mal det i en kjøttkvern på dens fineste skive. Du kan også bruke en foodprosessor og bruke pulsknappen der, men da får du nok noe mer biter i deigen.
- Rør inn salt, pepper, timian og rosmarin, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
- Del deigen i fire deler. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
- Lag dressing ved å blande rømme, multer, salt og pepper.
- Stek burgerne i litt margarin på middels sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen, de skal være så vidt gjennomstekte.
Varm de hjemmelagde hamburgerbrødene slik Hellstrøm vil ha de og fyll med salat, dressing, burger og stekte kantareller.
Tips: Denne burgeren er proppfull av smak i seg, men du kan godt ha andre grønnsaker i i tillegg slik som tomat, agurk og løkringer. Stekt bacon er også deilig sammen med kantarellene.
Her finner du flere fristende burgere
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her