Rachel Carrie har en av whiskybransjens mest veltrente neser. Bare på BenRiach har hun 25.000 fat med forskjellige whiskytyper å leke med. Da er det greit å ha kapasitet til å vurdere 100 fatprøver om dagen.
Selv om vær og temperatur ikke stemmer helt, satser vi denne uken på noe som kan bringe oss ut av høstmørket. En drink som garantert setter i gang sommerdrømmene.
Med whisky i bloody mary-en får du et lett røykpreg som blander seg fint med røyken fra grillen. Samtidig som denne drinken er så stofflig at den stagger den verste sulten.
Å ha en flaske med hjemmelaget kryddersirup i kjøleskapet er veldig lurt, for da har du alltid den lille ekstra ingrediensen som løfter en helt enkel drink som denne til nye høyder.
Klaret melkepunsj - clarified milk punch - var den store hiten blant bartendere i 2018, og det til tross for at teknikken er gammel som alle hauger. Den er heller ikke vanskeligere enn at en utrent bartender lager det selv.
Tang og sjøgress finner du i fjæra - eller i butikken i tørket form. Det er sammen med en røykpreget whisky ingrediensene i det som Julian Brady skal representere Norge med i bartender-VM.
Denne nydelige dessertkaken med smak av whisky er nok mest for de voksne, også rent smaksmessig. Men du må absolutt ikke være whiskyelsker for å like denne kaken.
Den helt spesielle energien på forblåste og nærmest fraflyttete Myken langt uti havet rett nord for polarsirkelen har gitt næring til nytt liv og røre - og styrke i form av brennevin. I første omgang gin med lokale ingredienser, men snart også whisky.