Ukens kake

Miniostekaker med bringebærswirl

Disse munnfullene vil både de yngste og eldste slåss om

Disse munnfullene vil både de yngste og eldste slåss om

Muffins er perfekt for barnebursdager og utendørsmåltider, og i denne oppskriften forenes det barnslige med en smak som også de voksne vil like.
Aase E. Jacobsen
30 Juli 2020 - 12:00

Barn liker muffins for de er lette å spise, men ofte er det bare den søte toppen som forsvinner i magene til de små. Selve kaken blir igjen i formen. Det kommer ikke til å skje med disse godbitene som riktignok har en voksnere smak enn muffins, men så god at de små nok må slåss med familiens eldre om porsjonsostekakene. Sørg derfor å bake dobbel porsjon om det er familiebursdag - eller om du rett og slett har mange kakemonser i huset.

Se våre oppskrifter på muffins 

Vi har mange andre oppskrifter på ostekake

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Miniostekaker med bringebærswirl

Miniostekaker med bringebærswirl

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 175 °C.

Fordel 12 muffinsformer på et stekebrett.

Bunn:
Knus kjeksene, og bland inn det smeltede smøret og sukkeret. Legg en spiseskje av smulene i bunnen av formene. Trykk ut til et jevnt lag. Stekes i ovnen i 5 minutter.

Bringebærswirl:
Miks sammen bringebær, melis og vaniljesukker. Press blandingen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene fra bringebærmosen. Sett til side.

Ostefyll:
Visp sammen sukker og mel, tilsett kremost, sitronskall og vaniljesukker, og bland til det blir en jevn røre.

Ha i eggene, ett om gangen, og tilsett kremfløten. Fordel kremostblandingen i formene.

Ringle en sirkel av bringebærsaus over hver muffins, og bruk deretter en tannpirker til å røre litt ekstra for å lage en «swirl».

Stekes i 15-20 minutter til fyllet har stivnet.

La kakene avkjøles helt, og plasser dem deretter i kjøleskapet slik at de setter seg.

Pynt med friske bringebær.

Her finner du mange andre oppskrifter på muffins

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her