Ukens drink
Her kan du teste selv – en alkoholfri drink kan smake like mye som en med
Foto: (Julie H. Amundsen)

Her kan du teste selv – en alkoholfri drink kan smake like mye som en med

Selvsagt er det en liten forskjell, og da tenker vi ikke på effekten, men mer munnfølelsen. Men med Velvet Spice er ikke lett å kjenne forskjell.
Aase E. Jacobsen
22 Mars 2019 - 13:00

Det er bartender Alexandra Mateus på Andre til høyre som står bak disse to alternativene, Velvet Spice uten alkohol og Kakao Sour med. Inspirasjonen er en klassiker kalt Trinidad Sour, og som navnet antyder er det en syrlig drink, men også med mye smak og krydder.

Alexandra Mateus er bartender på Andre til høyre i Oslo. Foto: Julie H. Amundsen

Alexandra forteller at hun rett og slett bytter ut Amaro og romen og erstatter den med Seedlip Spice 94, som er en av de tre første alkoholfrie destillatene som for kort tid siden kom på det norske markedet. Og som altså ikke smaker særlig godt alene, men som sammen med ingredienser som i denne drinken skaper magi.

Forskjellen på de to drinkene rent smaksmessig er at den med alkohol har større munnfølelse og litt mer sødme siden den har amaroen i tillegg til romen. Velvet Spice på sin side oppleves litt syrligere, men har ellers all smak du forventer av en drink – bortsett fra alkoholen.

Alexandra forteller om økt etterspørsel etter Velvet Spice som hun mikset første gang i forbindelse med lanseringen av Seedlip tidligere i vinter. 

Her kan du se hvor du kan få tak i Seedlip Spice 94

Velger du heller den med alkohol, anbefaler hun fem år gammel rom fra Jamaica eller Barbados for maksimal smak.  

Et annet bærende element i drinkene er orgeat som er en krydret mandelsirup som du kan lage selv. På Andre til høyre har de selvsagt sin egen hemmelige oppskrift. Orgeat kan også kjøpes ferdig, for eksempel den til Monin.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Kakao sour drinkoppskrift

Kakao sour drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Knus råkakaonibs til en fint pulver og dypp utsiden av et coupetteglass i dette pulveret. Ha alt bortsett fra kakaoen i en shaker med isbiter. Rist godt og sil over i glasset. Dryss gjerne litt kakaopulver på toppen.   

Råvarer:
Amaro Angostura
rom 5 år gammel

Tips:
Du kan godt bruke Monin Orgeat med mindre du har laget din egen orgeat som du finner oppskrift på her.

Tips:
Det beste er Jamaica eller Barbados-rom til denne drinken.

Tips:
Du kan bruke vanlig usøtet kakaopulver i stedet for råkakao, bare pass på at det ikke blir for mye. Knips gjerne av overflødig pulver.

 Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne 

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Alexandra Mateus, Andre til Høyre

Vurder oppskriften

Velvet Spice alkoholfri drink

Velvet Spice alkoholfri drink

Fremgangsmåte

Knus råkakaonibs til en fint pulver og dypp utsiden av et coupetteglass i dette pulveret. Ha alt bortsett fra kakaoen i en shaker med isbiter. Rist godt og sil over i glasset. Dryss gjerne litt kakaopulver på toppen.   

Tips:
Du kan bruke vanlig usøtet kakaopulver i stedet for råkakao, bare pass på at det ikke blir for mye. Knips gjerne av overflødig pulver.

Tips:
Du kan godt bruke Monin Orgeat med mindre du har laget din egen orgeat som du finner oppskrift på her.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne 

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Alexandra Mateus, Andre til Høyre

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her