- Ha mandlene i en bolle og dekk med kaldt vann. La stå io 30 minutter. La vannet renne av. Ha mandlene i en pose og rull et kjevle over for å knuse dem. Alternativt bruk mandelkvern (som til marsipan) eller kjør dem i en foodprocessor. Tilsett gjerne litt vann. Det skal bli en fin jevn masse.
- Ha mandelmassen i en stor bolle og tilsett 8 dl vann. La stå i to timer.
- Legg et fuktig og rent håndkle over en trakt og hell mandelblandingen over. Klem håndkleet for å få ut de siste dråpene.
- Ha mandelmassen tilbake i mandelvannet. La stå en time og gjenta prosessen. Gjør alt en tredje gang. På denne måten får du ut alle de gode oljene fra mandlene.
- Hvis du har dårlig tid, kan du varme opp vannet til 50°C . Det reduserer bløtetiden til 15 minutter.
- Hell mandelvannet i en kjele, tilsett sukker og la småkoke ved svak varme mens du rører.
- La væsken avkjøles i 15 minutter og tilsett deretter vodka eller brandy samt appelsinsblomst- eller rosevannet.
- Avkjøl.
Hell i en rengjort flaske og oppbevar i kjøleskap.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter