Mat
Oppskrifter på supper
Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke eller bacon
Fremgangsmåte
- Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen men ikke kast dem.
- Avskjær skal brukes i kraften.
- Skrell den nederste tredjedelen av den kuttede aspargesen. Del den så i biter på ca 4 cm.
- Kok opp i lettsaltet vann sammen med avskjæret. La det koke i 15 minutter.
- Sil av kraften og kast avskjæret.
- Kok opp kraft med melk og fløte samt tomat i terninger.
- Ha i aspargesbitene.
- La koke 2 minutter.
- Ta så ut aspargestoppene.
- La koke videre i 2 minutter.
- Ha suppen i en food processor (du kan også bruke stavmikser), og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens.
- Ha tilbake i kjelen, smak til med nykvernet hvit pepper og evt mer salt, hold varm.
- Stek skivene med spekeskinke eller bacon i stekepanne til de blir sprø og gylne.
- Fordel suppe i tallerkener.
- Legg sprøstekt spekeskinke eller bacon og aspargestoppene på toppen av hver tallerken.
- Tips: For ekstra smak, kan du bruke kyllingkraft i stedet for vann. Litt chilipulver gir ekstra kick.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her kan du lære alt om asparges
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Asiatisk kyllingsuppe
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfileten opp i strimler.
- Del opp sitrongress i sine enkelte blad slik at de er lette å ta ut av suppen når den er ferdig.
- Varm oljen og fres grønnsakene, sitrongress og kylling til det såvidt har begynt å ta farge. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og la surre med de siste par minuttene.
- Varm kokosmelken før du tilsetter den sammen med hvitvin/eplemost.
- La suppen småkoke i 5-6 minutter. Ha i koriander helt mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
- Ta ut sitrongresset før servering.
- Serveres varm med godt brød.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå