Mat
Oppskrifter på supper
Slik lager du gresskarsuppe
Fremgangsmåte
- Ha alt i en kjele og fyll opp med vann til det dekker alt. Kok til det blir mørt, ca 50 minutter. Hell av kraften, men ta vare på den.
- Mos med stavmikser til en helt jevn mos.
- Ha det i kjelen og tilsett ca 5 dl grønnsakskraft og 5-8 dl kyllingkraft.
- Kok opp og smak til med salt og pepper.
- Pynt med persille eller gressløk.
Server med hjemmebakt grovt ostebrød .
Tips:
I suppen kan du tilsette det du ønsker. Jeg foreslår god norsk spekeskinke (denne er kjøpt på landhandleriet på Jessheim), ha i ristete pinjekjerner for litt "krønsj", eller smørstekte kantareller for ekstra god høstsmak.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 348.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Gresskarsuppe med Harissa
Fremgangsmåte
- Fjern skinn, frø og fibre fra gresskaret og skjær det i store biter. Småkok uten lokk i en stor kjele sammen med buljong og melk i 15-20 min til det er mørt.
- Purér suppen med en stavmixer til den er glatt. Krydre med sukker og pepper etter smak.
- Harissa:
- Fjern stilkene på chiliene (bruk gummihansker). Del chiliene i to på langs og fjern frøene - legg chiliene i varmt vann.
- Kjør hvitløk, salt, koriander, karve og avrente chilier i hurtigmikser samtidig som olivenolje tilsettes litt etter litt, etterhvert blir det en pasta.
- Smak til suppen med Harissa og server resten i en skål ved siden av.
Tips
Ha litt fløte og evt revet muskatblomme i suppen. Du får ekstra smak ved å "riste" karve og korianderfrø på pannen like før oppmaling.
Harissa passer godt til couscous også.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå