Mat
Oppskrifter på supper
Tomatsuppe med vaffeltoast
Fremgangsmåte
- Rens og del opp løk og hvitløk. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Rør inn melet.
- Tilsett hakkede tomater. Spe suppen med vann - litt om gangen. Rør godt. Den skal være klumpefri mellom hver gang du sper.
- Tilsett buljongterningen og la suppen småkoke i ca 5 minutter.
- Tilsett melken og smak til med salt, pepper og basilikum/oregano.
- Mos gjerne suppen med en stavmikser. Da blir den glattere og uten biter.
- Server suppen med nylaget vaffeltoast som du lager slik:
Smør brødskiver med ingrediensene og legg dem sammen, med fyllet mot hverandre.
Stek i vaffeljern.
Tips1: Om du foretrekker friske urter, bruk 1-2 ss.
Tips2: Om du har lyst på ekstra smak, kan du legge spekeskinke eller salami mellom brødskivene.
Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe
9 lettlagete supper å ta med på tur
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 649.90 kr Uten utvalg91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Yoghurtkremet tomatsuppe med basilikum
Fremgangsmåte
- Løk og hvitløk finhakkes og surres i smør tilsatt chilipulver til det er blankt. Rør inn tomatpuré og fres 2 minutter til.
- Tilsett tomatene og laurbærblad, ha i kraften og la det koke ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Ønsker du en jevnere suppe, kan den kjøres i foodprocessor. Rør sammen maisennamel og 2 dl matyoghurt og bland det i suppen under omrøring.
- Kok forsiktig opp. Server med dryss av finhakket basilikum og resten av yoghurten i klatter oppå.
- Ha gjerne nybakt brød ved siden av.
Tips:
Vi blander yoghurten med maisenna eller hvetemel for at den ikke skal skille seg ved oppvarming. Ikke la retten koke etter at yoghurten er tilsatt.
Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe
Her finner du mange flere deilige supper
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå