Ost, kjøtt og poteter slår sjelden feil. Her er det kombinasjonen av blåmuggost og lam som skaper magi, men du kan fint bruke vanlig biff til denne retten. Du trenger kanskje hjelp til å beine ut lammelåret? Det får du i kjøttdisken.
Dagens rett

Foto: (Bruno Dornelas)
Gratiner lammeskiver eller biff med en blåmuggkrem og du er i smakshimmelen
Mye smak, men også lett å lykkes med er dagens middagsforslag. Som passe både for hjemmepåske og hyttepåske.
12 April 2025 - 00:00
Gratinerte lammeskiver med blåmuggost og potetskiver

Fremgangsmåte
- Skrell potetene og skjær i skiver. Legg lagvis i en smurt langpanne.
- Drypp smeltet smør over potetskivene og krydre med salt og pepper.
- Dryss over oregano.
- Stek dem ved 220°C i ca. 20 minutter.
- Brun lammeskivene på begge sider i varm panne med olje. Krydre med salt og pepper.
- Legg kjøttet på potetene i langpanna.
- Rør sammen Snøfrisk, revet blåmuggost, eggeplomme, smør og persille.
- Bre blandingen over skivene.
- Gratiner i ovn ved 230°C i 5 - 6 minutter til osten smelter.
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå