Akevitt var for mange lenge forbeholdt middagsbordet og helst ved juletider. Men nå er dette tradisjonsrike brennevinet også en stadig mer populær base for drinker.
Frisk eller kraftigere akevitt
Her har vi benyttet en dillakevitt sammen med førsteklasses eplemost for å lage denne forfriskende cocktailen.
Møt Monica Berg som har gjort mye for å vise fram akevittens potensial i drinker
Men det er fullt mulig å velger en annen rikere akevittstil.
I den store akevittguiden finner du det meste av akevitt
Andre lekre drinker med akevitt
For at denne drinken skal bli riktig god, bør du bruke ufiltrert eplemost, og helst av norske epler. Heldigvis er det enkelt å få tak i - året rundt - både i butikker og på Vinmonopolet.
Se alle de gode eplemosten du får kjøpt på Vinmonopolet
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase
Foto: Marte Garmann