Oppskrifter med pinnekjøtt
Restene etter pinnekjøttmiddagene tas vare på
Pulled pinnekjøttburger
Fremgangsmåte
- Riv rødkål veldig fint. Legg evt. i iskaldt vann i 5-10 minutter for maksimal sprøhet.
- Riv pinnekjøttet fint etter fibrene. Varm en stekepanne og stek raskt. Ha i en bolle med soyasaus og lime. Bland godt.
- Bland rømme, finhakket mynte og tranebærsirup.
- Legg isbergsalat på den nederste burgerbrøddelen. Legg pinnekjøttmiksen oppå. Ha over litt rømmedressing.
- Legg på revet rødkål og topp med den øvre burgerbrøddelen.
Tips:
Hvis du ikke har tranebærsirup kan du bruke "sirup" som du henter fra et glass med godt syltetøy, gjerne hjemmelaget, enten tyttebær eller multe. Du presser rett og slett syltetøyet gjennom en tesil og tar vare på sirupen.
Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de
Her finner du flere oppskrifter på hamburgere
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas
Fremgangsmåte
- Rens hvitløk og sjalottløk. Finhakk all løken og surr den raskt i litt olje i panna.
- Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.
- Hell så sausen over pinnekjøttet, og la det trekke i noen minutter.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Her får du svært så praktiske kokketips
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Blini med pinnekjøtt
Fremgangsmåte
- Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.
- Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.
- Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.
- Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.
Tips: Denne oppskriften gir deg muligheten til å bruke pinnekjøttet som en forrett. Den passer også godt som juletapas.
Slik bruker du opp restene etter julematen
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 1199.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 849.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget89 POENG