Oppskrifter med pinnekjøtt
Her får pinnekjøttet inspirasjon utenfra
Pinnekjøtt i farger
Fremgangsmåte
Pinnekjøtt tilberedes på vanlig måte: Først dampkokt på rist deretter grillet i raskt i ovn. Detaljert fremgangsmåte her
Til denne retten kan du fint bruke rester av pinnekjøtt.
- Lag kålrotsstappe .
- Broccoli- og spinattimbal:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Rens og kok brokkoli i lettsaltet vann, til den er mør. Skyll og damp spinaten til den faller sammen eller tin dypfryst spinat og la den renne godt av. Mos brokkoli og spinat sammen.
- Lag hvit saus og la den koke i 5 min. Rør den hvite sausen sammen med ett egg tilsett deretter brokkoli-og spinatmosen. Smak til med salt, pepper, hvitløk og tabasco.
- Smør små former og fyll dem. Sett formene i langpanne med varmt vann (vannbad) og la timbalene stivne midt i ovnen i ca 20 minutter.
- La dem stå litt i formene før de hvelves ut.
- Tyttebærsaus: Kok tyttebær, sukker, appelsinjuice og sherry i ca 5 minutter til bærene er møre. Sil sausen og mos så mye som mulig av bærene gjennom sikten. Rør inn litt fett fra pinnekjøttet.
- Nærmere julefarger kommer du ikke og den friske tyttebærsausen hever smaken.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 1.50 l Pris: 585.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Brandade med pinnekjøtt og kålrabi
Fremgangsmåte
- Legg bjerkepinner eller en metallrist i bunnen av kasserollen. Fyll på vann til pinnene er dekket.
- Legg på pinnekjøttet skåret i pinner. Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena, minst 2 timer. Kjøttet skal bare dampkokes.
- Plukk kjøttet fra bena.
- Skrell poteter og grønnsaker, del dem og kok dem møre. Mos grønnsakene og tilsett H-melk og litt av fettet fra kraften. Smak til med salt og pepper.
- Bland halvparten av pinnekjøttet og litt av fettet fra kokingen i potetpureen.
- Ta resten av kjøttet og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ovnen til det blir sprøtt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis
Fremgangsmåte
- Vann ut over nattet og damp pinnekjøtt over bjørkepinner på vanlig måte, ca 2,5 timer.
- Under koketiden, lag rotmos ved å dampe (eller koke i litt vann) grønnsakene i biter hver for seg, og mos dem varme sammen med smøret i food processor eller med moser til ønsket konsistens.
- Bland inn ingefær, og spe med kokosmelk til passe konsistens. Smak til med krydder og pepper. Mosen skal ha en klar kryddersmak. Smak til slutt til med salt, men husk at pinnekjøttet er salt i seg selv.
- Kok poteter på vanlig måte.
- Mot slutten av koketiden for pinnekjøttet, varm opp honning, og spe med noe væske fra pinnekjøttet. Det skal være tyktflytende.
- Sett stekeovn på 200 grader, helst overvarme, men ikke grill.
- Når pinnekjøttet er ferdig kokt, legg det i langpanne og pensle rikelig med honningen. Stekes til pinnekjøttet har fått en sprø overflate (pass på at det ikke blir tørt), ca 5 minutter. Ta ut og pensle et lett strøk honning over.
- Strø hakket fersk koriander over potetene før servering.
Pinnekjøtt er enklere enn du tror
Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten
Ekstra godt pinnekjøtt tilbereder du slik
Lag ditt eget pinnekjøtt og vossakorv
Flere gode oppskrifter med pinnekjøtt
Og av restene kan du lage dette
Røkt eller urøkt pinnkjøtt kan du lese mer om her
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG