Dekonstruerte bondepiker med gulrotmos
Mats Risvik

Dekonstruerte bondepiker med gulrotmos

Denne desserten samler alle så vel laktoseintolerante som veganere, og med et lite grep også de som vil ha det glutenfritt.

Fremgangsmåte

Gulrotmos:
Skrell gulerøttene og dekk med nok vann i en kjele sammen med halvparten av sukkeret og halvparten av margarinen. Kok til de er gjennomkokte. Ca. 20 minutt. Tilsett alt i en blender mens det er varmt sammen med resten av sukkeret og margarinen, samt resten av krydderet. Blend alt til det er en helt fin mos. Kjøl ned og ta det hele over i en sprøytepose til du er klar til å servere.

Arme riddere:
Bruk gjerne noe brød du har liggende som er en dag eller to gammelt. Hell soyamelken i en bolle og rør inn sukkeret sammen med kanel og en klype salt. Dypp skiven i blandingen, men ikke la det ligge lenge da det kan bli for bløtt. Smelt margarinet i en stekepanne på medium/høy varme. Stek brødet på hver side til det blir fint og gyllent, ca 2 minutt per side. Sett til side til det er avkjølt og skjær så i strimler i ønsket tykkelse.

Stekte brødsmuler:
Rist skiven i oven på 180 grader i 10 minutt. Pulser skiven i en foodprosessor til du har relativt fine smuler. Smelt margarinet i en stekepanne på medium/høy varme. Tilsett så brødsmulene sammen med sukker, salt og kanel, og stek til det er fint og gyllent (ca 2-3 minutt). Pass på at det ikke brenner seg.

Pisket krem:
Pisk kremen i en bolle med en mixmaster eller lignende til det blir tykkere og fluffy, rundt 1 minutt.

Ta det hele over i en sprøytepose og hold kaldt i kjøleskapet til du er klar for å servere.

Sett sammen desserten på en flat asjett eller en annen fin asjett du måtte ønske. Legg alt utover asjetten del for del, biter av arme riddere, gulrotmos, pisket krem og stekte brødsmuler. Pynt gjerne med litt sitrontimian. 

Tips:
Ved å bruke glutenfritt brød, tilfredsstiller du også de som ikke vil ha eller tåler gluten.

Se våre andre glutenfrie oppskrifter

Lyst en annen variant tilslørte bondepiker?

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Mats Risvik

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her