Oppskrifter kål
Borscht med kål og gulrøtter
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og bland ut buljongterningene i vannet.
- Skrell og skjær rødbetene i små biter (bruk engangshansker pga. fargen), hodekål i små biter, stangselleri i skiver, poteter, i små biter og gulrøtter i skiver.
- Legg grønnsakene over i det kokende buljongvannet.
- Tilsett olje og smak til med salt og pepper. La suppen koke på svak varme i 1 time.
- Server med en spiseskje rømme og litt hakket kruspersillle på toppen til hver ved servering.
Server gjerne godt brød til.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
Grønnsaksgryte med eple og hodekål
Fremgangsmåte
Skrell og skjær løk i skiver. Grovstrimle kålen. Skrell gulrøttene og skjær i tynne skiver.
Stek løk, kål og gulrøtter forsiktig hver for seg i litt smør i en panne og legg det over i en gryte.
Strø på salt og pepper. Tilsett buljongen og la det koke i noen minutter.
Del epler i båter og stek dem i litt. Legg dem over i gryten og la det koke litt. Eplene skal ikke bli for myke. Smak til med salt og pepper.
Karridipp:
Bland sammen crème fraîche og karri og smak til med sukker.
Server grønnsaksgryten med kokte poteter og karridipp og strø over hakket kruspersille rett før servering.
Tips:
Har du rester av pølser, kan de tilsettes. Eller du kan også bruke røykte middagspølser i skiver som du steker litt i panne før de tilsettes gryten mot slutten.
Her finner du mange vegetaroppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 399.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Kålgryte Chorchori som i Bangladesh
Fremgangsmåte
- Start med å kjøre sennepsfrø, ingefær, chili og gurkemeie til en grov masse i hurtigmikser med 2 ts vann.
- Varm 4 ss av oljen i en panne og ha i løk. Stek løken gyllen og ha i kålen.
- Stek under omrøring til kålen er blank.
- Tilsett krydderblandingen og salt.
- Tilsett 4 ss vann og kok videre til kålen er ferdig, men fortsatt sprø. Ta av varmen.
- Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i panch phoron. Når den freser, hell oljen og frøblandingen over kålen. Rør godt.
- Varm opp slik at krydder og grønnsaker blandes godt. Serveres varmt.
Tips:
I denne oppskriften skal det egentlig brukes sennepsolje (mustard oil), men den som selges i Norge merkes med "kun til utvortes bruk". Årsaken er at innholdet av en type fettsyrer er for høyt. Rapsolje er en mye mildere slektning.
Tips:
Om du ikke får tak i panch phoron som er en blanding av hele frø, kan du lage den selv ved å bruke like deler bukkehornkløver, nigella, spisskummen, svarte sennepsfrø og fennikel.
Her finner du mange oppskrifter på indiske retter
Se alt det andre du kan lage med hodekål
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Nasi goreng - stekt ris
Fremgangsmåte
Kok opp buljong og salt. Legg i risen og senk varmen. Kok risen i 20 minutter til all væske er kokt inn.
Hakk løken, strimle hodekålen, riv gulrøttene og skjær paprika i strimler.
Stek løk og kål i en gryte med smør og karri. Tilsett gulrot, paprika, salt, soya og hakket hvitløk.
Bland grønnsaker og den kokte varme risen.
Strø over peanøtter og hakket kruspersille, og server gryten med ekstra soyasaus.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG