- Start med å kjøre sennepsfrø, ingefær, chili og gurkemeie til en grov masse i hurtigmikser med 2 ts vann.
- Varm 4 ss av oljen i en panne og ha i løk. Stek løken gyllen og ha i kålen.
- Stek under omrøring til kålen er blank.
- Tilsett krydderblandingen og salt.
- Tilsett 4 ss vann og kok videre til kålen er ferdig, men fortsatt sprø. Ta av varmen.
- Varm resten av oljen i en annen kjele og ha i panch phoron. Når den freser, hell oljen og frøblandingen over kålen. Rør godt.
- Varm opp slik at krydder og grønnsaker blandes godt. Serveres varmt.
Tips:
I denne oppskriften skal det egentlig brukes sennepsolje (mustard oil), men den som selges i Norge merkes med "kun til utvortes bruk". Årsaken er at innholdet av en type fettsyrer er for høyt. Rapsolje er en mye mildere slektning.
Tips:
Om du ikke får tak i panch phoron som er en blanding av hele frø, kan du lage den selv ved å bruke like deler bukkehornkløver, nigella, spisskummen, svarte sennepsfrø og fennikel.
Her finner du mange oppskrifter på indiske retter
Se alt det andre du kan lage med hodekål
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig