Oppskrifter med appelsin
Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus
Fremgangsmåte
- Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter.
- Fres dette ca. 1 minutt.
- Rør ut maisenna i vann og tilsett jevningen mens du rører.
- Press i saften av en appelsin.
- Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.
- Kok pasta som anvist på pakken.
Mange flere oppskrifter med svin
De beste oppskrifter med appelsin
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter<<
Mange deilige salater finner du her
Dressingen er vel så viktig for resultatet
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
Kyllingfilet med appelsin og ovnsbakte rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
Tørk av kyllingfiletene og legg dem i en plastpose.
Press halvparten av sitrusfrukten og hell juicen i posen. Tilsett chilipulver og knyt posen. Vend posen, så alt blir godt blandet. Legg den kaldt i to timer.
- Skrell rødbeter og gulrøtter og del dem i biter.
- Legg bitene i en ildfast form og dryss med salt og pepper.
- Bak grønnsakene i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
- Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk dem godt. Ta vare på marinaden til senere.
- Brun kyllingfiletene raskt i olje og krydre med salt og pepper.
- Ta grønnsakene ut av ovnen og legg kyllingfiletene på toppen.
- Kok ut stekepannen med resten av marinaden, og hell den over i formen.
- Vask de to siste appelsinene godt og del dem i båter (med skallet på). Legg båtene rundt kyllingen.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den tilbake i ovnen i ca 20 minutter eller til kylling og grønnsaker er ferdige.
Server retten med ferskt brød som kan dyppes i sausen.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Honningsmurt skankstek av lam
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 125 grader. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet uten å treffe beinet.
- Hell i vannet og stek den til kjernetemperaturen viser 70 grader for rosastekt.
- Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup.
- Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 15 minutter på benken.
Tips:
Ta gjerne med litt av det gule skallet av appelsinen, for ekstra bitterhet.
Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker , ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus .
Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Appelsin- og sennepsglasert ytrefilet av svin
Fremgangsmåte
Ha salt og pepper på kjøttet. Brun på alle sider i en panne med olje. Stek videre i ovn på 160 grader i 10-12 min.
Kok saft av appelsiner til sirupskonsistens. Visp inn sennep. Pensle ytrefileten med blandingen før den skjæres opp.
Skrell rødbeter og kutt i biter. Kok bitene helt møre i appelsin- og sitronsaft, med anis og kanel i. Ta ut krydderne og kjør alt sammen med smør i en blender til en suppe. Smak til med salt.
Vask og skrell skorsonnerøtter. Del dem i to og kok møre sammen med rødbeter.
Del brokkoli i buketter. Kok helt møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og kjør til puré med crème fraîche. Smak til med salt.
Fyll piementosene med brokkolipuré. Varm 5 min i ovn på 180 grader rett før servering.
Fordel suppen på fire skåler. Del kjøttet i biter og anrett i suppen med piementos. Legg i skorsonnerot og servér straks.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG