Oppskrifter med appelsin
Reker med appelsin og basilikum
Fremgangsmåte
- Bland paprika, gressløk og appelsinbiter med rekene.
- Rør sammen limesaft, olivenolje, basilikum, chili, ingefær og hvitløk.
- Smak til med salt, pepper og ev. sukker.
- Anrett rekeblandingen sammen med frisk salat på serveringstallerkener og drypp dressingen over.
- Pynt med friske blad av basilikum.
Mange deilige oppskrifter med reker
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
81 POENG
Solgul fiske- og rekesuppe
Fremgangsmåte
Kok opp 2 ss vann og hell over safrantrådene. La stå og trekke.
Skyll og rens grønnsakene og skjær dem i tynne strimler (julienne). Skjær soppen i tynne skiver. Dypp tomaten i kokende vann i 10 sekunder, deretter i iskaldt vann, for så å fjerne skinnet og så frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Del torsk og laks i terninger. Finhakk urtene.
Kok opp fiskekraften sammen med safranen. Tilsett grønnsakene, kok opp og la koke tre minutt. Tilsetter fisken og tomatene. La trekke til fisken er kokt. Trekk kasserollen delvis av kokeplaten slik at suppa ikke får anledning til å koke. Det tar 6-7 minutter. Tilsett fløten og kok opp.
Tilsett reker og urter, bland forsiktig og pass på at det ikke koker. Smak til med salt, pepper og appelsinsaft.
Serveres straks med ferskt brød og smør.
Tips: Du kan godt bruke (gode) reker i lake i stedet for ferske.
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Stekt piggvar i appelsin- og basilikumsmør
Fremgangsmåte
Renskjær fiskefiletene. Ha på salt og pepper. Stek lysebrun på den ene siden i olje. Ta pannen vekk fra platen og tilsett smør. Snu fisken og la den trekke ferdig.
Kok saften av 2 appelsiner og sukker til sirup. Visp inn smør og smak til med basilikum.
Rens og trim artiskokkene. Kok opp vann og ha i timian, sitron, salt, eddik og pepper. Kok artiskokkene møre.
Stek sopp lysebrun i olje og smør.
Kutt bacon i tynne strimler og stek dem sprø.
Her finner du flere deilige retter med piggvar
Og her finner du veldig mange andre fiskeretter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 1.50 l Pris: 714.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
85 POENG
Stekt fisk i ingefærsaus som i Thailand
Fremgangsmåte
- Fisken renses, skylles, skjell skrapes av og fisken tørkes. Skjær et rutemønster på begge sider av fisken.
- Bland hvetemel og maismel og nok vann til en tynn deig. Varm ca 8 dl av oljen i en wok eller panne som rommer fisken. Fisken dyppes i deigen og stekes i oljen. Snu fisken en gang under stekingen. Fisken er ferdig når fiskekjøttet kan løsnes med en gaffel på den tykkeste delen av fisken.
- Legg fisken på et stort serveringsfat.
- Lag sausen ved først å la soppen renne av og klem ut vannet. Fjern stilkene og skjær sopphattene i tynne strimler. Varm opp sausingrediensene i en kjele og la det småkoke i ca 4 minutter.
- Hell sausen over fisken og pynt med chili, vårløk og koriander.
Serveres med ris.
De beste wokoppskriftene finner du her
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Flambert fisk i mangosaus
Fremgangsmåte
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 374.90 kr Tilleggsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
77 POENG