Flambert fisk i mangosaus
Foto: Marco Aguilar

Flambert fisk i mangosaus

Fremgangsmåte

Mangosaus:
Kutt løk og mango i middels store biter.
 
Varm opp matoljen, ha mango og løk i pannen og stek over middels varme til løken er gjennomsiktig. Tilsett vodka, appelsinsaft, salt og pepper. 
 
Avkjøl litt før blandingen has i blenderen og kjøres til en fin saus. Bland finhakket paprika med den ferdige sausen.
 
Fisken:
Krydre fisken med salt og pepper. Dypp den i hvetemel på begge sider, og stek den i litt olje over middels høy varme til den er gyllen på begge sider.
 
Flamber fisken med vodkaen og sett så fisken i ovnen 12-15 minutter på 200 grader.
 
Gi spinatbladene et raskt oppkok i saltvann rett før servering og la renne godt av seg i en sil.
 
Servering:
Legg fisken på en seng av spinat og med mangosaus ved siden. Legg to skiver brie på toppen og server.
 
Tips: Sett gjerne hele tallerkenen i ovnen til osten er gratinert hvis du ønsker det.
 

Sendt inn av José Luis Cruz Villegas, Mexico

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her