Oppskrifter med sukkererter
Sukkererter liver opp kjøttretter
Elgspyd med fargerike grønnsaker og sjysaus
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Skjær kjøttet i biter på ca. 4x4 cm, og legg det i en dobbel plastpose.
- Hell over marinaden, knyt posen og mariner i minst 2 timer, eller natten over i kjøleskap.
- Tre kjøttet på spyd. La det være 2-3 cm mellom kjøttbitene.
- Stek spydene i panne på god varme. Snu dem så de får fin farge på alle sider.
- Ha spydene over i en ildfast form og etterstek i ovn (mens du lager sausen) på 180 grader i 2-3 minutter til kjøttet er medium stekt.
- Sjysaus:
Kok ut panna med vin og madeira. Ha i eddik og ripsgelé og la det koke 2-3 minutter. Rør inn kaldt smør litt etter litt til du får en blank saus (NB! må ikke koke etter at du har hatt i smøret, da kan den skille seg). - Grønnsaker:
Skjær rødbete, sellerirot og sukkererter i tynne strimler. - Stek sopp på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe, ta ut av pannen og sett til side.
- Fres grønnsakene i smør i en kjele i 4-5 minutter, krydre med salt og pepper, ha i sopp og spinat.
- Server med en gang spinaten har falt sammen.
- Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En hjemmelaget potetmos smaker godt til.
Tips: Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og oppbevares i kjøleskap. Ta dem ut en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg utmerket for tilberedning på grillen.
Du kan gjerne bruke annet viltkjøtt til denne retten, hjort, reinsdyr, hare eller rådyr. Og også storfe eller lam.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 184.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Biff med varm nudelsalat
Fremgangsmåte
- Del biffen i fire deler. Krydre den med salt og pepper. Biffen stekes på høy varme i litt nøytral olje til det kommer kjøttsaft opp på overflaten, snu biffene og vent til det pipler kjøttsaft opp igjen. Da er biffen medium stekt.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Vask spinaten og strimle paprika og gulrot. Behold sukkerertene hele.
- Wok gulrot, paprika og sukkererter lett over høy varme i en wok med nøytral olje.
- Vend inn spinat og nudlene sammen med grønnsakene og tilsett woksausen til slutt.
- Skjær lime i båter og legg ved siden av biffen, presses over kjøttet ved servering.
Her finner du mange biffoppskrifter
Lær hvilken biff du skal velge
Her finner du veldig mange wokretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
SpaniaVolum: 3.00 l Pris: 414.50 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Biffsalat med sukkererter og asparges
Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet. Salte og pepre kjøttet.
2. Vask grønnsakene, og del tomatene i to. Kok opp vann og ha i salt. Ha i asparges og sukkererter og kok i 2-3 minutter. Avkjøl raskt i iskaldt vann (ha gjerne isbiter i vannet).
3. Skjær fetaosten i terninger og løken i skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
4. Stek biffstrimlene litt ad gangen på høy varme i litt olje eller margarin. Hold biffstrimlene varme ved å ha dem i en skål i ovnen mens du steker resten.
5. Bland de kalde delene av salaten og legg alt sammen pent utover på tallerkenene. Ha de lune biffstrimlene over og drypp over dressingen.
Tips: Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha salaten enda mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta.
Flere oppskrifter på biffsalat finner du her
Se flere knasende sprø salatoppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Pepperbiff med peppersaus og bakt potet
Fremgangsmåte
- Bakt potet:
- Vask potetene godt. Legg grovsaltet utover i en ildfast form og legg potetene over. Stek på 225 grader i 1 ½ time.
- Peppersaus:
- Knus pepper i en morter. Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på pepper.
- Strø over mel, og rør rundt og spe med kraft/buljong mens du rører godt.
- Kok sausen i 20 min. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du syns den er for lys. Sil den og ha i fløte til slutt.
- Pepperbiff:
- Salte biffene. Ha peppermiksen på en tallerken og trykk krydderet rundt kantene på biffen.
- Bruk sterk varme og la margarinen bli nøttebrun før du legger i biffene. Ha salt på biffene og legg dem i stekepannen. Skru ned temperaturen. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen.
- Når kjøttsaften begynner å piple opp på overflaten av kjøttet, er det på tide å snu biffene.
- Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La de hvile en kort stund før servering.
- Sauterte grønnsaker:
- Skrell og skjær rødløken i båter. Stek den til den er gyllen, ha i sukkererter og cherrytomater. La det steke i ca 3 minutter, mens du vender grønnsakene forsiktig rundt. Smak til med salt.
Her finner du over 120 oppskrifter med biff
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG