Wok med nykål, vårløk og fersken

Wok med nykål, vårløk og fersken

Fremgangsmåte

  1. Lag woksausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en kjele og kok opp under omrøring.
  2. Smak til med salt, limesaft og finrevet limeskall. Vask grønnsakene og ferskenen.
  3. Del sukkererter i to og finhakk sjalottløken.
  4. Del nykål i båter og fjern den grove stilken. Skjær deretter kålen i strimler.
  5. Del ferskenen i tynne båter og paprikaene i strimler.

Ni fristende retter med nykål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Wok med rødkål

Wok med rødkål

Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller dyp stekepanne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres det raskt i ca. 1/2 minutt. Tilsett vårløk og stek den i 1 minutt.

Rør inn gulrot og sopp og stek blandingen videre i 2 minutter. Rør inn kålen og sukkerertene og stek videre i 1 minutt.

Hell på soyasaus og søt søt soyasaus (kecap manis), skru ned varmen og la retten surre i 3-4 minutter til grønnsakene begynner å bli myke.  Dryss over finhakket koriander til slutt.

Server gjerne woken med nudler eller ris. 

Tips:
Du kan også tilsette retten strimlet kylling eller annet stekt kjøtt. Rensede reker eller scampi er også godt.

Her finner du over 600 vegetarretter

Her finner du veldig mange wokretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Soppgryte med sukkererter

Soppgryte med sukkererter

Fremgangsmåte

  1. Legg den tørkede soppen i nesten kokende vann og la det stå i 20 minutter. Slå av vannet.
  2. Del skogssopp og sjampinjong i to eller fire, skyll forsiktig og klapp dem tørre med papirhåndklær.
  3. Varm woken og ha i oljen. Stek hvitløk og chili under omrøring i 1 minutt før du har i soppen, også den tørkede.
  4. Stek videre i 3 minutter.
  5. Tilsett soya- og bønnesaus, stek videre i 1-2 minutter og tilsett vårløk og sesamolje.
  6. Ha i sukkererter og stek i 30 sekunder eller til grønnsakene er møre.
  7. Server med nykokt jasminris.

De beste oppskriftene med steinsopp

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sursøt wok - sweet n' sour med svin eller sopp

Sursøt wok - sweet n' sour med svin eller sopp

Fremgangsmåte

  1. Skjær paprika og sukkererter i strimler og finhakk chilien. 
  2. Brun kjøttet eller soppen raskt i stekepanne og krydre med salt og pepper.
  3. Tilsett paprika sammen med sukkererter og chili. La det steke 1 minutt med kjøttet. 
  4. Hell over hjemmelaget sursøt-saus og ananas. La det trekke ca. 1 minutt.
  5. Server med ris og salat.

Vil du forsøke andre wokretter ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her