- Bakt potet:
- Vask potetene godt. Legg grovsaltet utover i en ildfast form og legg potetene over. Stek på 225 grader i 1 ½ time.
- Peppersaus:
- Knus pepper i en morter. Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på pepper.
- Strø over mel, og rør rundt og spe med kraft/buljong mens du rører godt.
- Kok sausen i 20 min. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du syns den er for lys. Sil den og ha i fløte til slutt.
- Pepperbiff:
- Salte biffene. Ha peppermiksen på en tallerken og trykk krydderet rundt kantene på biffen.
- Bruk sterk varme og la margarinen bli nøttebrun før du legger i biffene. Ha salt på biffene og legg dem i stekepannen. Skru ned temperaturen. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen.
- Når kjøttsaften begynner å piple opp på overflaten av kjøttet, er det på tide å snu biffene.
- Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La de hvile en kort stund før servering.
- Sauterte grønnsaker:
- Skrell og skjær rødløken i båter. Stek den til den er gyllen, ha i sukkererter og cherrytomater. La det steke i ca 3 minutter, mens du vender grønnsakene forsiktig rundt. Smak til med salt.
Her finner du over 120 oppskrifter med biff