Mat

Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)
Pasta Carbonara

Fremgangsmåte
- Kok pastaen eller spagettien etter anvisning på pakningen.
- Skjær bacon og skinke i biter og stek først bacon i en varm stekepanne. Ta opp, tørk av fettet. Ha i olje og fres skinken lett. Ha i finhakket hvitløk og stek litt mer.
- Tilsett brokkoli delt opp i små buketter samt matfløte, og la alt småkoke 2-3 minutter på svak varme før du rører inn baconet og parmesanosten.
- Hell over pastaen og rør godt.
- Skill eggeplommene fra hvitene (ikke kast - de holder seg fint i kjøleskapet noen dager) og bland eggeplommene inn i den varme pastaen. Strø over revet parmesan og kvern sort pepper over.
Tips:
Du kan godt droppe brokkoli, erstatte den med bønner, erter, blomkål eller grønnsaksrrester fra tidligere i uken. Eller bare som på bildet friske urter.
Deilige oppskrifter på pasta finner du her
Se Aperitifs store pastaguide her
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Hjemmelaget pasta
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå