Epler kan brukes på mange måter i baksten
Eple-ostekake
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet, eller bland med fingrene.
- Samles til en deig og legges kjølig i plast ca. 1 time.
- Trykk deigen ut i formen og godt opp langs kanten.
- Skrell og del eplene i to. Legg de halve eplene i formen (24 cm i diameter) og stek nederst i ovnen ca. 20 minutter.
- Visp sammen egg og sukker, tilsett ost, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen.
- Hell blandingen rundt eplene og stek ytterligere til alt er stivnet, det tar ca. 30 minutter til..
Mange deilige kaker finner du her
Se alt det gode du kan bruke epler til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
Ostekake med eple og ingefær
Fremgangsmåte
Bunn:
Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform.
Ha kjeks og ingefær i en foodprosessor og kjør til det blir en fin masse. Tilsett smør og kjør til det hele er godt blandet. Ha massen i formen og klem den på plass med baksiden av en spiseskje, først oppover sidene og deretter bunnen. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder resten av kaken.
Sett stekeovnen på 150 ºC.
Fyll:
Skrell eplene og fjern kjernehuset og skjær dem i tynne skiver. Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre. Ha eplene over i et dørslag og la de avkjøles noe.
Ha kremost, sukker, egg, ingefær og rømme i en foodprosessor og kjør det til en glatt masse.
Fordel de avkjølte eplene i bunnen av formen og hell ostemassen over. Stek kaken midt i ovnen i ca 1 time, til ostemassen er fast. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet natten over.
Pyntes med topper av krem.
Her finner du mange oppskrifter på ostekaker
Se alt det gode du kan bruke epler til
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Eplemuffins som du vil elske
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.
- Rør inn eggene, ett og ett om gangen.
- Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
- Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.
- Bruk is-skje og fordel deigen i muffinsformer slik at alle blir like store.
- Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.
- Trykk eplebåter ned i deigen.
- Riv marsipanen grovt og strø over muffinsene.
- Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.
- Stekes i ca 20 min midt i ovnen på 175 grader.
Mange flere oppskrifter på eplekaker og ikke minst gode råd
Her finner du mange muffins du kan bake
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
Epleterte med vaniljekrem
Fremgangsmåte
- Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
- Kjevle ut deigen og kle en paiform. Vi har brukt 4 små former.
- Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk med bakepapr som klemmes godt ned på deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Varm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen, med papiret på, i ca. 15 minutter.
- Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.
- Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen med vaniljekrem. Ha på kanel og deretter eplebåtene. Dryss over sukker.
- Stek terten videre til den er fast og gyllen, ca. 20 minutter.
Server epleterten lun med is, kesam eller pisket krem til og gjerne et dryss hakkede nøtter.
Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd
Gode tips om hva du skal bruke eplene til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.50 l Pris: 704.90 kr Bestillingsutvalget95 POENG
-
88 POENG
Smuldrepai crumble med epler, mandler og sitron
Fremgangsmåte
- Smør en ildfast form på 28 cm eller små porsjonsformer.
- Skrell epler, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne båter.
- Legg eplebåtene i takmønster i formen(e).
- Bland sukker, kanel og sitronskall og dryss over eplene.
- Ha mel, smør og sukker i en food processor og kjør i noen sekunder. Eller bland for hånd. Da må smøret være litt temperert. Men deigen skal likevel være «smuldrete».
- Fordel deigen over eplene og hakkete mandler på toppen.
- Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 25–30 minutter.
Tips:
Smulrepai smaker himmelsk med så vel vaniljeis som vaniljesaus eller pisket krem.
Se våre andre oppskrifter på smuldrepai
Se alle oppskriftene på pai og terte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG