Eple-ostekake

Eple-ostekake

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet, eller bland med fingrene.
  2. Samles til en deig og legges kjølig i plast ca. 1 time.
  3. Trykk deigen ut i formen og godt opp langs kanten.
  4. Skrell og del eplene i to. Legg de halve eplene i formen (24 cm i diameter) og stek nederst i ovnen ca. 20 minutter.
  5. Visp sammen egg og sukker, tilsett ost, vaniljesukker og crème fraîche. Rør alt sammen.
  6. Hell blandingen rundt eplene og stek ytterligere til alt er stivnet, det tar ca. 30 minutter til..

Mange deilige kaker finner du her

Se alt det gode du kan bruke epler til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ostekake med eple og ingefær

Ostekake med eple og ingefær

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
    Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform.
  2. Ha kjeks og ingefær i en foodprosessor og kjør til det blir en fin masse.
  3. Tilsett smør og kjør til det hele er godt blandet.
  4. Ha massen i formen og klem den på plass med baksiden av en spiseskje, først oppover sidene og deretter bunnen.
  5. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder resten av kaken.
  6. Sett stekeovnen på 150 ºC.
  7. Fyll
    Skrell eplene og fjern kjernehuset og skjær dem i tynne skiver.
  8. Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre. Ha eplene over i et dørslag og la de avkjøles noe.
  9. Ha kremost, sukker, egg, ingefær og rømme i en foodprosessor og kjør det til en glatt masse.
  10. Fordel de avkjølte eplene i bunnen av formen og hell ostemassen over.
  11. Stek kaken midt i ovnen i ca 1 time, til ostemassen er fast. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet natten over.
  12. Pyntes med topper av krem.

Her finner du mange oppskrifter på ostekaker

Se alt det gode du kan bruke epler til

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eplemuffins som du vil elske

Eplemuffins som du vil elske

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Rør smør og sukker lett og luftig i en mikser.
  3. Rør inn eggene, ett og ett om gangen.
  4. Rør inn sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker.
  5. Bland bakepulver og hvetemel og rør dette inn i deigen.
  6. Bruk is-skje og fordel deigen i muffinsformer slik at alle blir like store.
  7. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del eplene i båter. Ha litt sitronsaft over eplebåtene slik at de ikke blir brune.
  8. Trykk eplebåter ned i deigen.
  9. Riv marsipanen grovt og strø over muffinsene.
  10. Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.
  11. Stekes i ca 20 min midt i ovnen på 175 grader.

Mange flere oppskrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Her finner du mange muffins du kan bake

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Astrid Eng

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Epleterte med vaniljekrem

Epleterte med vaniljekrem

Fremgangsmåte

  1. Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
  2. Kjevle ut deigen og kle en paiform. Vi har brukt 4 små former.
  3. Prikk bunnen godt med en gaffel. Dekk med bakepapr som klemmes godt ned på deigen. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  4. Varm stekeovnen til 175°C og forstek paibunnen, med papiret på, i ca. 15 minutter.
  5. Vask eplene og stikk ut kjernehusene. Skjær dem i tynne båter.
  6. Fjern papiret fra paibunnen og dekk bunnen med vaniljekrem. Ha på kanel og deretter eplebåtene. Dryss over sukker.
  7. Stek terten videre til den er fast og gyllen, ca. 20 minutter.

Server epleterten lun med is, kesam eller pisket krem til og gjerne et dryss hakkede nøtter.

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Smuldrepai crumble med epler, mandler og sitron

Smuldrepai crumble med epler, mandler og sitron

Fremgangsmåte

  1. Smør en ildfast form på 28 cm eller små porsjonsformer.
  2. Skrell epler, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne båter.
  3. Legg eplebåtene i takmønster i formen(e).
  4. Bland sukker, kanel og sitronskall og dryss over eplene.
  5. Ha mel, smør og sukker i en food processor og kjør i noen sekunder. Eller bland for hånd. Da må smøret være litt temperert. Men deigen skal likevel være «smuldrete».
  6. Fordel deigen over eplene og hakkete mandler på toppen.
  7. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 25–30 minutter.

Tips:
Smulrepai smaker himmelsk med så vel vaniljeis som vaniljesaus eller pisket krem.

Se våre andre oppskrifter på smuldrepai

Se alle oppskriftene på pai og terte

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her