Blåbær i deigen blir alltid godt
Blåbærscones
Fremgangsmåte
I stekeovnen: 250 °C, 10-12 minutter
Bland alle de tørre ingrediensene i bollen til en food prosessor. Tilsett smøret og la maskinen gå til det er finsmuldret (eller smuldre med fingertuppene).
Tilsett melk og til slutt blandes blåbærene så vidt inn. La deigen hvile noen minutter.
Del den i fire og trykk delene ut på stekeplate. Skjær gjennom deigen med kniv, hver leiv i fire.
Stek sconsen. Rør sammen smøret og server det til.
Se alt det gode du kan bruke blåbær i
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær
Se alt det gode du kan bruke tyttebær i
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Blåbærterte
Fremgangsmåte
- Mørdeig:
- Smuldre hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand.
- Rør så inn eggeplommer og fløte.
- La deigen stå et døgn i kjøleskap.
- Kjevle deigen ca. 2 millimeter tykk og ha den i en terteform. Sett formen i kjøleskap og la den stå ca. 1 time før steking.
- Sett ovnen på 180 grader. Stikk hull i tertebunnen med en gaffel og stek den i ca. 15-20 minutter. Avkjøl.
- Tips: Det er viktig at kakebunnen blir godt stekt, la den heller stå litt for lenge enn litt for kort. Da blir den ekstra sprø.
- Vaniljekrem:
- Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland.
- Kok opp melk og vaniljestang og hell det over eggeblandingen. Bland godt.
- Ha alt over i en kasserolle og kok opp. La det koke i ca. 1 minutt.
- Til servering:
- Fyll terteskallet med vaniljekrem. Fyll deretter opp med friske blåbær.
- Varm opp eplegeleen forsiktig og pensle bærene med geleen (de får ekstra smak, sitter godt sammen og blir blanke og pene).
Oppskriften er hentet fra Pascal Dupuys nye bok, Pascal - Sjokolade, bakverk, kaker & terter , én av finalistene i Beste norske kokebok 2012.
Se alt det gode du kan bruke blåbær i
Se alt det gode du kan bruke tyttebær i
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Bærmuffins
Fremgangsmåte
Mellomstore boller
Se alt det gode du kan bruke blåbær i
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær
Her finner du mange andre oppskrifter på muffins
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG